Hattrick-Zorg is ambassadeur van het Steunpunt Eenzaamheid Heiloo. Dit is een initiatief vanuit Stichting Welzijn Heiloo en Stichting Jeugd Heiloo. In samenwerking met 50 sociale netwerkpartners uit de regio zetten zij zich in om om eenzaamheid bespreekbaar te maken bij inwoners, organisaties, ondernemingen en verenigingen. Wij als Hattrick-Zorg maken ook deel uit van dit netwerk en zullen ons dus in gaan zetten om eenzaamheid tegen te gaan. Dit doen we onder andere door onze infomap over dit onderwerp onder de aandacht te brengen bij de cliënten, zorginstellingen en andere partners waar we mee samenwerken. Op deze pagina zal informatie staan over dit mooie initiatief.

Steunpunt Eenzaamheid Heiloo heeft een aantal cijfers naar buiten gebracht over eenzaamheid in Heiloo:

  • 6,1% van de mensen uit Heiloo voelt zich sterk eenzaam
  • 37% van de mensen van 65 jaar en ouder uit Heiloo voelt zich matig eenzaam
  • 25% van de mensen tussen de 19 en 65 jaar oud uit Heiloo voelt zich matig eenzaam
  • 41,3% van de jongeren tot 19 jaar voelt zich in meer of mindere mate eenzaam
  • 3,6% van de jongeren tot 19 jaar is ernstig eenzaam, 10,5% ernstig sociaal eenzaam en 9,7% ernstig emotioneel eenzaam

Het Steunpunt Eenzaamheid Heiloo is te bereiken via:

  • Telefoon: 06-83773860
  • Whatsapp: 06-83773860 > dinsdag 19:00-20:00 en vrijdag 10:00-11:00
  • Wekelijks inloopspreekuur > vrijdag 10:00-11:00 (Abraham du Bois-hof 2, 1852EZ, Heiloo)

Onderstaand stukje is afkomstig uit een nieuwsbrief van de het steunpunt:

Opening van het Steunpunt
Op woensdag 27 september is het Steunpunt Eenzaamheid geopend. Het was een fijne bijeenkomst, waarbij we lintjes aan elkaar hebben verbonden als symbool voor de verbindende functie van het steunpunt. Er klonken veel enthousiaste geluiden en er zijn ongeveer 50 personen vanuit diverse branches geïnformeerd over het steunpunt.
 
Landelijke en lokale aandacht voor ons initiatief!
Coalitie erbij plaatste het volgende artikel inclusief filmpje over de opening: https://www.samentegeneenzaamheid.nl/nieuws/steunpunt-eenzaamheid-geopend-heiloo
Daarnaast was er afgelopen maandag 16 oktober een conferentie ‘Noord-Holland Noord tegen Eenzaamheid’ waarbij wij ons Steunpunt mochten presenteren. Tevens zijn er diverse artikelen over het steunpunt in de lokale kranten  verschenen en berichten op Facebook geplaatst.
 
Het Steunpunt wordt al gevonden
De afgelopen weken zijn er al verschillende meldingen binnen gekomen. Er zijn zelfs een aantal inwoners die zelf hebben gemaild met een hulpvraag. Ook hebben we vernomen dat naar aanleiding van de opening van het Steunpunt ‘eenzaamheid bij jongeren’ een veelgehoord gespreksonderwerp is.
 
Wat ons betreft een goede start! 
Om deze goede start een vervolg te geven nodigen we jullie graag uit voor een vervolgbijeenkomst in november. Tijdens deze bijeenkomst zullen we o.a. de Ambassadeurs Toolkit presenteren en zullen we eerste ervaringen delen. Jullie ontvangen hiervoor een uitnodiging via datumprikker.