Introductie medewerkers Hattrick-Zorg

Een van de leuke dingen aan het werken met mensen met een beperking is de afwisseling, want elke cliënt is weer anders. Binnen Hattrick-Zorg krijgen medewerkers alle ruimte voor een individuele aanpak. Waar je de één voorbereidt en begeleidt in het zelfstandig wonen, begeleid je de ander in mobiliteit buiten huis, zoals kunnen fietsen op een tweewieler of het zelfstandig gebruik maken van openbaar vervoer. De uitdaging ligt bij vrijwel iedere cliënt op een ander vlak.

Omdat de cliënt veelal de steun van de ouders nodig zal hebben, is het contact met de ouders voor ons belangrijk. We dragen samen de zorg en er is ook regelmatig een overleg tussen ons. Zo houden we het lijntje kort en kunnen we de zorg goed afstemmen.

Mensen die onze steun hebben

Iedere cliënt heeft op zijn manier een plaats in onze samenleving. Wij begeleiden cliënten die zelfstandig wonen en een werkplek hebben binnen een bedrijf. Zij worden erkend als jongens of meisjes met een beperking, maar hebben wel hun plek verdiend in de maatschappij. Andere cliënten zitten nog op school of hebben werkzaamheden binnen een dagbesteding. Zo wordt iedereen benaderd op zijn/haar niveau en krijgt iedere cliënt de waardering die hij/zij verdiend.

Het leuke van deze doelgroep is dat de mensen waarmee we werken hebben een natuurlijke oprechtheid hebben. Ze zeggen precies waarop het staat en die eerlijkheid kunnen wij als Hattrick-Zorg zeer waarderen.

Persoonsgebonden budget (PGB) maak het mogelijk

Ondanks de grote inzet van de eigen omgeving, kan de zorg meestal niet volledig zonder hulp van buitenaf. Het PGB geeft de mogelijkheid om die zelf te organiseren. Het draagt bij aan het kunnen functioneren in de maatschappij en daarom is het belangrijk dat het PGB blijft bestaan.

Samen kijken hoe je grenzen kan verleggen, waardoor uitdagende doelen haalbaar worden, dat vinden wij fijn aan ons werk!