Iedereen heeft dingen in zijn leven die hij nog graag zou willen doen of bereiken. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen met een beperking. Wij proberen in de individuele begeleiding die we bieden rekening te houden met deze wensen en dromen van de cliënt. En door middel van een persoonlijk zorgplan proberen we om deze wensen en dromen om te zetten in mooie en uitdagende doelen. Bijvoorbeeld op het gebied van gezonder leven, het sociale netwerk vergroten of zelfstandiger worden. Het maakt niet uit hoe groot of klein je wens is, wij gaan er proberen een uitdagend maar haalbaar doel van te maken. Het gaat er vooral om dat de cliënt zelf kan bepalen naar welk doel we gaan werken.

Sporten is hierbij heel belangrijk voor ons. Sport brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging, het daagt je uit en het brengt mensen samen. En het belangrijkste: van sporten wordt je gelukkig!

Naast het sporten bieden we ook ondersteuning op het gebied van werk. Dit doen we in samenwerking met jobcoaches vanuit Esdégé-Reigersdaal, waarbij we werkzaamheden voor de cliënten zoeken die aansluiten bij hun behoeften en mogelijkheden.

Tenslotte bieden we ook woonbegeleiding. Voor iedereen is het een flinke stap om voor het eerst op jezelf te gaan wonen. Maar voor mensen met een beperking kan dit nog veel lastiger zijn. Vaak ontbreekt er structuur en komen er allemaal praktische vaardigheden bij kijken die (bijna) niet hoeft te gebruiken als je bij je ouders woont. Wij kunnen hierbij ondersteuning bieden, bijvoorbeeld op het gebied van boodschappen doen, koken, schoonmaken en structuur aanbrengen in het huishouden en in het dagelijks leven.