Aan de Dorpsstraat 580 in Noord-Scharwoude zit kringloopwinkel Die Ouwe. Dit is niet zomaar een kringloopwinkel, eigenaren Hassan en Ruud wilden namelijk iets sociaals opzetten. Bij Die Ouwe verkopen ze niet alleen tweedehands spullen, ze zetten zich ook in voor hun omgeving. Zo geven ze spullen weg wanneer mensen hulp nodig hebben, maar bieden ze ook dagbesteding en ondersteuning als dat nodig is. Vanaf vandaag, 2 juli 2024, mag Hattrick Zorg daar op dinsdagen de winkel runnen, een ontzettend leuke dagbesteding voor een aantal cliënten.

Er is van alles te vinden bij Die Ouwe; prachtig servies, antieke meubelen, gereedschap, kleding of lampen, echt alles kom je hier tegen! En dat is ook het leuke van kringloopwinkels, je weet nooit wat je zult vinden. Lijkt het je ook leuk om even te komen neuzen tussen alle leuke spullen? Geoffrey, Dirk-Jan, Jaap en Kevin staan elke dinsdag voor jullie klaar van 10 tot 16! Heb je nog mooie spullen om te doneren? Dan is dat van harte welkom. Graag tot snel!

En neem ook een kijkje op de website van Die Ouwe.

 

De eerste dag bij Die Ouwe:

Vandaag, 2 juni, was Hattrick Zorg voor het eerst bij Die Ouwe. Als ik een bezoekje breng aan de winkel vertelt Geoffrey mij dat hij zijn eerste dag best spannend vond. Hiervoor dartte Geoffrey op dinsdagen altijd op het kantoor van Hattrick Zorg, samen met Kep. Hij vindt het opzich wel jammer dat hij nu niet meer met Kep gaat darten, maar hij was ook toe aan een nieuwe uitdaging. En deze baan is best een uitdaging, het is namelijk een lange werkdag, maar wel een hele leuke werkdag! Allemaal collega’s van Hattrick Zorg komen een kijkje nemen of een kopje koffie drinken.

Samen met Jaap en Kevin runnen Geoffrey en Dirk-Jan de winkel. Dat Geoffrey en Dirk-Jan geschikt zijn als winkelmedewerkers is wel duidelijk. Geoffrey herkent de klanten meteen en maakt een praatje met ze. Bij het prijzen ziet hij ook dat een theekopje stuk is, die kon dus niet meer verkocht worden. Zelf had ik twee leuke antieke schaaltjes gevonden. Rasverkoper Geoffrey zag dat, en kwam op me af met nog een schaaltje: “Heb je deze ook al gezien? Die is ook heel leuk!” Dat schaaltje kon ik toen natuurlijk niet meer laten liggen, dus ging ik met drie stuks naar de kassa.

Terwijl ik gezellig bij de kassa dit artikel schrijf is Dirk-Jan een letterdoos aan het uitzoeken, die bleek niet compleet te zijn. Dirk-Jan vertelt mij dat het handig is als er goed overzicht in de winkel komt, dan is alles te vinden. Hij maakt een gezellig praatje met een klant, die hij hartelijk ontvangt. Ondertussen is Geoffrey nieuwe lakens aan het opvouwen en ophangen. Deze twee toppers gaan het super doen bij Die Ouwe.