Hattrick-Zorg wil altijd per cliënt bekijken wat hij of zij voor prikkel nodig heeft om in beweging te komen. Vervolgens kijken we naar de wens of doel die de cliënt wilt nastreven en kijken we naar hoe we dat doen kunnen bereiken. Vanuit deze instelling is ook de samenwerking met AZ ontstaan.

Een van onze cliënten was ‘vast’ komen te zitten, met allerlei fysieke en geestelijke klachten als gevolg. Toen wij aan het aftasten waren waar zijn kracht ligt (of voorheen lag), kwamen we er achter dat er onder zijn ‘beperking’ (NAH) een fanatieke thaibokser schuilging. Een sporter die veel training en arbeid in zijn sport legde en hield van discipline, hard werken en het nastreven van een doel. Na zijn auto ongeluk was hij niet meer de thuis in zijn geliefde sport; hij had geen motivatie meer en zakte steeds verder in de put.

Vanuit Hattrick-Zorg kregen wij via onze samenwerkingspartner Esdege-Reigersdaal de vraag of wij iets zouden kunnen betekenen voor deze jongeman. Omdat hij een echte AZ supporter is, kwamen wij op het idee om in contact te treden met Niels Kok, inspanning fysioloog van AZ. Niels is woonachtig in Heiloo en altijd lid geweest van de plaatselijke voetbal en tennisclub.

Niels stond vanaf het begin open voor een samenwerking en ging er ook meteen mee aan de slag. Hij werkt dagelijks met de selectie van AZ, en kan daarom goed inschatten wat de spelers voor onze cliënten zouden kunnen doen om ze een positieve prikkeling te geven.

Met Niels is nu afgesproken om maandelijks een poster in elkaar te zetten vanuit AZ over een steeds wisselend thema op het gebied van training, gezondheid en motivatie. Bij elk poster staat een motiverende en adviserende tekst met betrekking tot het thema van die maand. En op de poster staat ook elke maand een persoonlijke tekst en een handtekening van een profvoetballer van AZ. Dit project zullen we een jaar aanhouden om te kijken of het gewenste effect bij de cliënt is bereikt.

Deze profvoetballer wilde hier zijn aandeel in hebben omdat hij zichzelf ook vanaf “nul” heeft moeten opwerken om te komen waar hij nu is, met daarbij de nodige uitdagingen die hij heeft overwonnen. Door middel van zijn aandeel in deze samenwerking wilde hij zijn maatschappelijke bijdrage voor onze cliënt.

Ook zijn we met elkaar aan het kijken of we de samenwerking breder kunnen trekken naar meerdere cliënten binnen Hattrick-Zorg. Een project met een AZ speler zou als motivatietool in hun individuele zorgplan opgenomen kunnen worden. Wij als Hattrick-Zorg zijn erg positief en hoopvol over de toekomst van deze mooie samenwerking!

Niels Kok, inspanningsfysioloog van AZ