Fietsproject ‘Coast to Coast’

Na het realiseren van de droom van Dennis in 2016, het lopen van de halve marathon van New York, is er in 2017 een nieuwe droom uitgekomen.
Geïnspireerd door Dennis hadden zeven fanatieke sporters aangegeven hun grenzen te willen verleggen door het rijden van een fietstocht. Ze wilden de Hollandse variant op de Britse ‘coast to coast’ route gaan fietsen, wat neerkomt op ongeveer 400 kilometer in een week!

Begin september 2016 zijn vier sporters met autisme, één sporter met het Syndroom van Down, één sporter met een visuele beperking en een sporter met een auditieve beperking in training gegaan om deze proef te volbrengen. De sportieve uitdaging en het aangaan van nieuwe vriendschappen stond centraal in deze tour. Naast het conditionele speelde ook het emotionele aspect een grote rol, de impact op deze groep sporters is enorm. Hierbij werden ze gedurende het jaar bijgestaan en begeleid door een team van professionele vrijwilligers. De speciale fietsen waarop de sporters en hun begeleiders reden, zijn gesponsord door Peter Guit van de G-sport Foundation. Uiteindelijk hebben de sporters in mei 2017 de fietstocht met succes afgelegd. Een fantastische tocht, die de sporters en begeleiders nooit meer zullen vergeten.

(Dit project is inmiddels met succes afgerond)

Datum
Delen