Kickboksen

Hattrick-Zorg geeft mensen de mogelijkheid om te kickboksen onder begeleiding van trainers Jorne of Ewout.  Beide hebben vele jaren ervaring als kickbokstrainer. Kickboksen is een sport waar je veel zelfvertrouwen uit kunt halen en waarin je op een veilige manier om leert gaan met agressie. Bij kickboksen zijn ook discipline en doorzettingsvermogen belangrijk, eigenschappen die je kunt gebruiken in het dagelijks leven. Daarnaast kan kickboksen je de overtuiging geven dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt, zolang je er maar hard genoeg voor werkt. Oud-trainer Mike vertelt hierover:

“Door het kickboksen heb ik veel zelfvertrouwen gekregen en leren omgaan met agressie en benauwde momenten. En door de wedstrijden die ik heb gevochten heb ik geleerd dat je alles kan bereiken als je het wilt. Daar heb ik veel discipline voor nodig gehad, zeker op de momenten dat het tegenzit. Het is een sport waar je veel voor moet doen, maar vooral ook veel voor moet laten. Maar het hielp mij om altijd het doel voor ogen te blijven houden”

De manier van trainen en begeleiden sluit goed aan bij de doelgroep die Hattrick-Zorg begeleidt:

“Veel mensen die wij begeleiden hebben problemen met zelfvertrouwen en door middel van het kickboksen wil ik ze zelfverzekerder maken. Ook hebben sommige mensen van onze doelgroep moeite met agressie. Ik leer ze die agressie op een veilige manier kwijt te raken. Voor velen is het ook een uitlaatklep om al hun gedachten kwijt te raken, omdat ze zich tijdens de training volledig focussen op het sporten”

Succesverhaal:

Sinds een paar maanden begeleidt Hattrick Zorg één van zijn cliënten in een proces om hem te laten ervaren wat het is om een trainer te zijn van één of meerdere kickboksers. Elke week traint medewerker Kevin onder de leiding van deze cliënt. Daarnaast heeft Hattrick-Zorg een aantal dingen opgezet om deze cliënt een extra steuntje in de rug te geven. Zo hebben we via Niels Kok, inspanningsfysioloog bij voetbalclub AZ, een mooi initiatief op kunnen zetten, waarbij de cliënt gedurende een heel jaar elke maand een poster van AZ ontvangt. Op deze poster staan tips en adviezen over een bepaald onderwerp dat met training te maken heeft. Dit initiatief is tot nu toe een succes: de cliënt gaat als lesgever met sprongen vooruit en de deelnemers hebben plezier en worden steeds beter.

 

Toekomst:

Hattrick-Zorg is bezig om kickboksen binnen onze organisatie meer op de kaart te zetten. Steeds meer van onze cliënten zijn aan het kickboksen, en de trainer wil dat in de toekomst graag uitbreiden:

“Mijn wens is dat ik steeds meer mensen in aanraking kan brengen met kickboksen, omdat er heel veel uit te halen valt. Ook zou het leuk zijn om het lesgever initiatief dat we hebben opgestart uit te breiden, zodat de cliënt aan meerdere sporters les kan geven. We zijn hier al druk mee bezig en hebben er veel vertrouwen in dat het gaat lukken”

Hattrick-Zorg heeft de beschikking over een zaaltje om in te kickboksen bij sportschool Palestra Heiloo.