Hattrick-Zorg en Stichting Esdege-Reigersdaal hebben de handen ineen geslagen om een nieuw project op te zetten voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Zowel Hattrick-Zorg als Stichting Esdege-Reigersdaal heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van deze doelgroep. Esdege-Reigersdaal heeft gemerkt dat veel van de jongeren die zij onder hun hoede hebben nog stappen moeten zetten om tot werk te komen. Het belangrijkste hierbij is dat ze zowel letterlijk als figuurlijk in beweging komen. Hattrick-Zorg heeft sport als rode draad door de hele organisatie zitten en weet dus als geen ander dat sporten essentieel is om jongeren in beweging te krijgen. Sporten geeft energie en daagt mensen uit. Doordat je vaak op een duidelijke en tastbare manier vooruitgang kunt zien, kan sport een enorme ‘boost’ geven aan het zelfvertrouwen.

De laatste jaren heeft Hattrick-Zorg met Jorne Wijnker en Ewout Streefkerk twee ervaren boksers trainers in dienst als begeleider. En het blijkt dat boksen een goede sport is voor de doelgroepen waarmee zowel Hattrick-Zorg als Esdege-Reigersdaal te maken hebben. Het geeft de sporter zelfvertrouwen, leert ze op een veilige manier om te gaan met agressie en ze krijgen te maken met de balans tussen incasseren en uitdelen. Bij boksen horen ook eigenschappen die nuttig zijn in het dagelijks leven, zoals discipline, doorzettingsvermogen en respect voor anderen.

 

In maart 2018 zijn we dit project gestart worden met een kleine groep jongeren die begeleid worden door Esdege-Reigersdaal. Zij hebben 12 weken lang twee keer per week getraind om stappen te maken op allerlei gebieden. Zo zijn ze fitter geworden en gezonder gaan eten. Ze zijn bewuster geworden van de voordelen van bewegen en sommigen hebben stappen gezet richting werk. En de hele groep is na 12 weken met elkaar sporten een stuk hechter geworden.

 

(Foto’s zijn gemaakt door Kevin, een van onze sporters)