Hattrick Zorg

Psycholoog: Willem de Ruiter

Willem de Ruiter (1950) is GZ-psycholoog. Hij studeerde kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie werkte hij enkele jaren als speltherapeut. Sedert 1980 werkt hij vooral in de zorg voor kinderen en volwassenen met een beperking. Daar kwam hij in aanraking met autisme. Veel kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking hebben ook een vorm van autisme. Hij heeft zich gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van kinderen en volwassenen met autisme. Voorlichting aan en advisering van ouders en begeleiders is daarbij heel belangrijk.  In 2000 bezocht hij het centrum (Growing Minds) van Steven Wertz in Florida,  USA, waar hij een week lang intensief kennis maakte met de Amerikaanse trainingsmethoden voor kinderen met autisme.

Bij steeds toenemende nadruk in de maatschappij  voor eigen keuze en autonomie voor mensen met een beperking,  introduceerde hij het begrip ‘Probeerruimte’. Ook voor mensen met een beperking is erkenning van de eigen persoon en vaardigheden fundamenteel. Net als voor ieder ander. Hij verzorgt workshops waarin ‘probeerruimte’ wordt ‘gezocht’ bij onderwerpen als vrijheidsbeperking, ontwikkelingsgericht begeleiden en gedragsproblemen. Tot voor kort werkte hij bij Esdege-Reigersdaal in Noord-Holland (regio Alkmaar,  Westfriesland en de Noordkop). Daarnaast heeft hij een eigen adviespraktijk.

Binnen Hattrick-Zorg wordt regelmatig gebruik gemaakt van de expertise van Willem. Binnen maandelijkse besprekingen worden diverse zaken en situaties met hem besproken en biedt hij de mogelijkheid aan om van diverse invalshoeken hiernaar te kijken. Tevens kunnen de diensten van Willem ook op individueel niveau worden ingezet binnen Hattrick-Zorg.

Een vraag over zorg?
Wij helpen graag. Stel je vraag direct aan ons.

Contactformulier »

sportlijf

Sporten onder begeleiding? Dat kan bij Stichting Sportlijf.