Fietsproject ‘Coast to Coast’

Na het realiseren van de droom van Dennis in 2016, het lopen van de halve marathon van New York, gaan we in 2017 een nieuwe droom uit laten komen.
Geïnspireerd door Dennis hebben zeven fanatieke sporters aangegeven hun grenzen te willen verleggen door het rijden van een fietstocht. Ze willen de Hollandse variant op de Britse ‘coast to coast’ route gaan fietsen, wat neerkomt op ongeveer 400 kilometer in een week!

Begin september 2016 zijn vier sporters met autisme, één sporter met het Syndroom van Down, één sporter met een visuele beperking en een sporter met een auditieve beperking in training gegaan om deze proef te volbrengen. De sportieve uitdaging en het aangaan van nieuwe vriendschappen staan centraal in deze tour. Naast het conditionele speelt ook het emotionele aspect een grote rol, de impact op deze groep sporters is enorm. Hierbij worden ze gedurende het jaar bijgestaan en begeleid door een team van professionele vrijwilligers. De speciale fietsen waarop de sporters en hun begeleiders rijden, zijn gesponsord door Peter Guit van de G-sport Foundation. Komende maanden houden we jullie op de hoogte van de vorderingen, het parcours dat zal worden uitgestippeld en de verhalen van de deelnemers.

Om deze droom te realiseren, is er naast de gratis begeleiding geld nodig voor materialen, tenues, verblijf etc. Iedere vorm van sponsoring, in geld of natura, is dan ook meer dan welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jeroen Haanstra, 06-20367114
Jan Schoorl, 06-15964499

 

Updates fietsproject ‘coast to coast’

De eerste lange fietstraining zit er op. Zie onderstaand filmpje voor de hoogtepunten, gefilmd door vrijwilliger Herman.

 

De mannen genieten van een zware, maar leuke mountainbike training

 

De fietsen worden klaargemaakt voor een training op een heerlijke zomeravond

Prachtige plaatjes van een van de trainingen

 

Foto’s van de informatieavond (woensdag 28 september 2016)

 

Een vraag over zorg?
Wij helpen graag. Stel je vraag direct aan ons.

Contactformulier »

sportlijf

Sporten onder begeleiding? Dat kan bij Stichting Sportlijf.